carti

2016 in carti citite

ianuarie 2, 2017
Lista de lectura 2016

Pana termin prima carte pe 2017, ma gandeam ca ar fi bine sa fac un scurt rezumat a ceea ce a insemnat 2016 in carti pentru mine. Ce bine ca exista Goodreads, nu?

Cateva carti Self-Published

Am dat pentru prima data o sana cartilor self-published. Sa-i spunem ca a fost cercetare de piata. Din pacate experienta nu a fost prea placuta. Multe dintre ele le-am lasat incepute pe kindle. Pe altele le-am sters fara mila. Insa, au fost vreo 2 (exact 2) care mi-au parut ca au potential si m-au facut sa le citesc pana la capat.

Grave Yard Shift, carte despre moartea cu coasa care merge la bal intr-o rochie eleganta si se indragosteste de un zeu... egiptean, parca.Unhappenings - o carte de atunci cand ti se dez-intampla lucruri si afli ca esti defapt un calator in timp. sau, mai bine zis, vei fi

Graveyard Shift e un fel de Infernul lui Dante varianta cu adolescenti americani. Iar Unhappenings e despre calatorii in timp. Finalul nu prea are sens. Pe de alta parte si calatoriile in timp nu sunt dintre cele mai usor de inteles sau explicat.

Apoi am incercat si mai multe povestiri pentru copii. Aici va recomand tot ce gasiti de Patrick Ness – A Monster Calls e dureros de frumoasa. A vazut cineva filmul? Sau Sir Terry Pratchett. In rest nimic memorabil.

Ce am mai savurat anul trecut a fost a treia carte a lui Robert Galbraith din seria Cormoran Strike, George R.R. Martin (fiecare capitol care are titlul Tyrion este un adevarat festin de cuvinte intelepte si character development. Sunt sigur ca deja stiti de “The Wit & Wisdom of Tyrion Lannister“).

Prea putina literatura romana

Delirul incapsulat. Steampunk romanesc intr-un univers victorian, dar care mie imi miroase mai mult a Romania inainte de Primul Razboi Mondial.Era sa uit de singura carte a unui autor roman pe care am citit-o si care mi-a placut pentru inventivitatea ei si pentru tonul relaxat cu care este scrisa. Este vorba de cartea steampunk a talentatului Florin Pîtea, primul volum al seriei Delirul Incapsulat, Cartea cu scoarte de argint, ferecate. Insist sa o cititi. Pentru mine a fost o placere neasteptata.

Cam asta ar fi pe scurt, pentru mine anul 2016 in carti. Am avut prea putin timp de petrecut cu nasul prins in carti, insa nu ma plang, chiar daca am citit carti mai subtiri chiar si de 50 de pagini.

Va doresc un An Nou plin de lecturi intrigante, de povesti fantastice si, macar din cand in cand, sa descoperiti carti de care nu va puteti dezlipi.

Voi ce ati citit interesant anul trecut si ce aveti deja trecut pe lista pentru luna ianuarie?

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.