carti

Recenzie: anul 2018

ianuarie 1, 2019
Goodreads 2018 books

Au trecut mai bine de 4 luni de la ultima postare. Este destul de evident că am rămas puțin în urmă cu micile recenzii pe care le fac cărților citite. Dar, îmi propun să recuperez. Cândva. Cineva spunea că lucrul cel mai important este să nu renunți și cred că una dintre calitățile cele mai frumoase pe care o poate avea un om este reziliența. Nu încăpățânarea, cu care este adeseori încurcată.

Voi încerca să fiu rezilient în ceea ce privește scrisul pe blog și am un plan pus la punct. Sper să funcționeze. Ideea este că deși a doua jumătate a anului 2018 a fost aglomerată peste măsură, în parte cred că e doar planificare slabă din partea mea, faptul că am terminat de scris primul draft al următoarei cărți din seria Baladele Nlithiei (cărțile precedente le găsiți aici și aici), mi-am schimbat locul de muncă și am pășit într-un univers mult mai agitat și mai demanding și apoi a fost, bineînțeles, și factorul lene.

Dar, cele rele să se spele, e un an nou, momentul oportun pentru obiective noi și momentul potrivit să trec în revistă cărțile pe care le-am citit în 2018. Aproape am reușit să-mi ating obiectivul de 30 de cărți. La începutul lunii decembrie chiar am crezut că pot să recuperez și să dau gata 7 cărți în 21 de zile. Ceea ce nu ar fi fost imposibil. Invoc motivele prezentate mai sus.

Cărți citite 2018

Acestea fiind spuse în 2018 am citit 25 de cărți.
Am început să citesc mult mai multă non-ficțiune și am descoperit că există scriitură de calitate și în afara universurilor fantastice, că poți folosi aceeași atenție și precizie în alegerea cuvintelor și când scrii o biografie sau o carte motivațională.

9 cărți fantasy, dintre care Crooked Kingdom a lui Leigh Bardugo strălucește de departe ca fiind cea mai bună carte pe care am citit-o. Trebuie să menționez că mi s-a părut foarte interesantă colecția de povestiri Rogues, dar mult prea groasă. Se putea foarte ușor împărți în două volume mult mai ușor digerabile.

6 cărți de non-ficțiune majoritatea pe teme de marketing/advertising, una-două pe teme religioase și o biografie – a lui C.S. Lewis, care mi-a deschis destul de mult ochii asupra personalității acestui autor deseori prezentat într-o aură de geniu.

4 cărți SF. Am făcut frumoasa descoperire că în universul show-ului BBC Doctor Who există și colecții de aventuri cu diverșii Doctori care au fost de-a lungul anilor. Un fel de spin-off literar, dacă vreți. Anul acesta cu siguranță voi mai adăuga câteva volume.

3 cărți de copii despre care nu prea am ce să spun decât că au avut ilustrații frumoase.

Doar 3 cărți dintre cele 25 au fost scrise de autori români. Mi-am tot spus că o să citesc mai mult literatură autohtonă.

Acesta a fost anul 2018 în cărți pentru mine. Sper ca următorul să fie mai bogat în lecturi și postări pe blog.

La mulți ani!


You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.